Buy Best Rolex Replica Watches Watches accept paypal
2019 Yılı IMEI Kayıt Harç Ücreti – Yurt Dışı Telefon Kayıt Ücreti - Yurt Dışı Telefon Kaydı Nasıl Yapılır - Ankara Şehir Portalı
Genel

2019 Yılı IMEI Kayıt Harç Ücreti – Yurt Dışı Telefon Kayıt Ücreti – Yurt Dışı Telefon Kaydı Nasıl Yapılır

Euro ile Kira

2019 Yılı IMEI Kayıt Harç Ücreti – Yurt Dışı Telefon Kayıt Harç Ücreti

2019 yılı için yurtdışı telefon kayıt harcı 1.500,00 TL

 

IMEI Yurtdışı Yelefon Kayıt İşlemlerinde Süreç 120 Gün

IMEI Kaydı yaptırmak isteyen kullanıcılar Türkiye’ye giriş yaptıktan sonraki 120 Gün içerisinde kendi pasaportları ile IMEI Kayıt İşlemlerini başlatabilirler.

Kanundaki 120 günü geçtikten sonra kayıt işlemleri için o pasaport ile yeniden Yurt dışına Gidiş Dönüş yapmanız gerekecektir.

Artı bir hususu belirtmek gerekirse; bir pasaport üzerinden 3 yılda bir IMEI Kayıt İşlemi yapılabileceğini de unutmayın. O süreçte pasaportunuz değişse bile TC Kimlik Numaranızdan 3 yıllık sürenin takibi yapılmaya devam edilecektir.

 

Yurt dışı telefon kaydı nasıl yapılır

Kanuna göre, yolcu beraberinde getirilen cihazların kayıt işlemi için pasaport sahibi olan kişilerin e-devlet sitesine veya abone kayıt merkezlerine başvurması gerekiyor. Abone kayıt merkezine şahsen başvurularda pasaportun yanı sıra telefon harcı ödendiğini gösterir belgenin aslı ile başvuruda bulunulması isteniyor.

E-devlet üzerinden yapılan kayıtlarda pasaport ile ilgili bir evrak istenmiyor. Abone merkezinden kayıt yaptıracağınız zaman pasaport sahibinin bizzat pasaportuyla veya yurt dışı çıkış – dönüş makbuzuyla başvuru yapması gerekiyor.

Getirilen telefonun açılması için vergisinin ödenmesi gerekiyor. Telefon vergisini bankalara, vergi dairelerine nakit veya internet vergi dairesinden kredi kartıyla yatırabiliyorsunuz. Telefon harcı yatırırken, cep telefonunun 15 rakamlı IMEI numarası, kayıt yapacağınız pasaport sahibinin ad ve soyadı, TC Kimlik numarası’na ihtiyaç duyuluyor. Kayıt edilmeyen telefon 120 günde kullanıma kapatılıyor. Kapatılan telefon vergisi ödenince yeniden açılıyor.

 

Önemli Notlar:

Eğer elinizdeki aletin Sim kartı girişi kullanılmayacak ise IMEI kaydı yaptırmanıza gerek yoktur. Örnek vermek gerekirse tablet, dizüstü bilgisayar, notebook gibi ürünler için bu durum geçerlidir.

IMEI kaydı olmamış alet sadece iletişime kapanır. SMS ve mobil internete kapatılmaz. İsterseniz bu cihazla wi-fi kullanarak internete bağlanabilirsiniz. Diğer alanlarda kullanabilirsiniz.

IMEI kaydı esnasında bu IMEI numarasını yazdığınızdan emin olmalısınız. Yanlış bir IMEI numarası yazımı sorunlara yol açacaktır.

Yapılan bir düzenleme ile yolcu beraberinde getirilen cep telefonunda sadece yolcunun kimlik numarasına kayıtlı telefon hatları çalışacak. Bir başka değişle yurtdışından getirdiğiniz cep telefonunu sadece siz kullanabileceksiniz. Başkası kullanamayacak.

 

IMEI Kaydı Yaptırılma Zorunluluğu Olan Alet ve Cihazlar Hangileridir?

IMEI numarasına sahip tüm alet ve cihazların kayıt altına alınması gerekiyor. Her cep telefonunda IMEI numarası yer aldığı için bunlar sıkça gündeme geliyor. Cep telefonları haricinde imei numarasına sahip tabletler, dizüstü ve masaüstü bilgisayarlar, akıllı ev ürünlerinin de Türkiye sınırları içine girildiğinde 120 gün içinde kayıt altına alınması kanunen zorunludur.

 

Cep Telefonumun, cihazımın IMEI numarasını nasıl öğrenebilirim? Cep telefonu IMEI sorgulama 

Cep telefonlarında arama ekranına gelip *#06# yaparsanız ekrana IMEI numarası gelecek. Diğer aletler ve cihazlarda teknik özelliklerin yazılı olduğu kullanım kılavuzuna bakmanız gerekiyor.

 

 

Yurtdışı Telefon Kaydı Nasıl Yapılır

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

Başa dön tuşu