Gizli Şeker Nedir ? Gizli Şeker Nasıl Anlaşılır ? Gizli Şeker Hastalığı Belirtileri Nelerdir

Gizli Şeker Nedir?
Gizli şeker kavramı; genel olarak şeker hastalığının başlangıcı olarak tanımlanan bir durum olarak ifade edilmektedir. Gerekli tedavilerin bu evrede uygulanması diyabetin başlangıcına engel teşkil edebilecek nitelikte yer alabilmektedir. Aynı zamanda da kişilerin egzersizlerine önem vermeleri ve dengeli bir biçimde beslenmeleri durumunda da diyabetin önüne geçmeleri söz konusu olabilmektedir.
Gizlik şeker hastalığı; diyabet öncesi dönem olarak görülmektedir. Kişilerin bu tehlikeli durumu aşabilmeleri anlamında ciddi bir uygulama içerisinde yer almaları da gerekmektedir. Hastalığa dayalı önlemler alabilmek adına Endokrin konusunda uzman olan kişilerin teşhislerine yönelmek etkili bir yapıda yer almaktadır. Bu süreç evresinde kişilerde bazı belirtiler de görülebilmektedir.
- Görülen tatlı krizleri ve devamlı tatlı yeme istekleri
- Hamilelik esnasında kan şekerinde görülen ani değişimler
- Aşırı kilo alma ya da zayıflama durumu
- Şeker düşmesi
- Gündüzleri sürekli uyuklama
- Ani öfke durumu
- Bulanık görme
- Gece terlemeleri
- Halsizlik ve yorgunluk durumu
- Sabahları zor uyanma
- Psikolojik ani değişimler
- Sürekli depresyon hali
- Ebeveynlerde şeker hastalığının bulunması
- Sürekli olarak artan susuzluk durumu
Gizli şekeri bulunan kişilerin düzenli bir hayata sahip olmaları gerekmektedir. Aksi takdirde de olumsuz birçok durum görülebilecektir. Programlı yaşama esnasında da;
- Sağlıklı ve dengeli beslenme
- Karbonhidratlardan uzak durulması
- Zeytinyağının tercih edilmesi
- Sebze ve meyve ağırlıklı beslenme
- Fazla kiloların verilmesine dayalı diyet uygulamaları
- Stresten uzak kalma
- Kötü alışkanlıklardan uzaklaşma
- Düzenli uyuma
Gizli şekerin ortadan kaldırılması tamamen hastalara bağlı olarak gelişen bir durum olarak ifade edilmektedir. Doktorların tavsiyelerine uymaları ve kendi hayatlarını yeniden şekillendirmeleri halinde de diyabetin ortadan kaldırılması durumu söz konusu olabilecektir. Böylelikle sağlıklı yaşantılarına kaldıkları yerden devam edebilmeleri durumu da söz konusu olarak ifade edilebilecektir.
